Als je stem je laat zitten..

  • Je wèèt dat je verhaal staat als een huis. Qua inhoud sta jij er volledig achter en weet je van de hoed en de rand. Alleen om dìt op de juiste manier over te brengen vind je lastig; je stem hapert en is verre van helder. Dit zorgt voor onzekerheid.
  • Na een dag voor klas staan merk je dat het je moeite kost om thuis je verhaal te vertellen. Het voelt onprettig in je keel en je stem valt soms zelf helemaal weg.
  • Als het dan eindelijk weekend is en jij tijd hebt om je vrienden te ontmoeten, merk je dat je stem hees is. Na de vele telefoontjes die je door de week als callcentermedewerker hebt beantwoord, is je stem ‘op’.

Waardoor kun jij merken dat je een beroep hebt waarvoor je je stem hard nodig hebt? Tegen welke stemgerelateerde klachten loop jij aan? Of wanneer zou jij nog beter/overtuigender willen klinken?
In het dagelijks leven gebruikt vrijwel iedereen elke dag zijn of haar stem. Meestal gaat dit zonder problemen, maar stel nou dat je stem problemen geeft? Wat doe je dan?
Het is vervelend als je stem niet volledig inzetbaar lijkt waardoor je eerder vermoeid raakt of waardoor je onzeker wordt.

Hoe jij stemproblemen kunt voorkomen

Door het volgen van een Stemtraining krijg je meer inzichten in de achtergrond van de stem en leer je hoe je jouw stemproblemen kunt tegengaan of nog liever; hoe je ze kunt voorkomen.

Stemtraining voor beroepssprekers

Misschien werk je in een callcenter en heb je ‘s ochtends wel eens moeite om je stem meteen goed te laten klinken. Of je bent een leerkracht waarbij de kwaliteit van jouw stem afneemt gedurende de dag. Het kost je moeite om te spreken en je raakt hierdoor vermoeid. 

Het kan zijn dat jouw stem hees klinkt of juist een schor randje heeft. Meestal is dit te wijten aan onjuist stemgebruik en een onjuiste stemverzorging, terwijl juist die onderdelen van levensbelang zijn als je je werk op een prettige manier wil blijven uitvoeren.

Het maakt niet uit in welke categorie je je bevindt; je bent bij ons aan het juiste adres als het gaat om stemtraining- het coachen en opvoeden van jouw stem.

We kunnen stemgebruikers grofweg onderverdelen in vier categorieën;

1.

Nonvocal nonprofessionals; mensen die (bijna) niet gehinderd worden op hun beroep uit te oefenen bij stemproblemen. Denk aan personen die werkzaam zijn in een fabriek, schoonmakers en werklui.

2.

Nonvocal professionals: mensen die gehinderd worden door een stemprobleem en hun werkzaamheden niet op een behoorlijke manier kunnen uitvoeren, denk hierbij aan artsen, verkopers en juristen. De groep nonvocal professionals is minder afhankelijk van zijn stem dan de professional voice users.

3.

Professional voice users: mensen waarbij een stemprobleem voor aanzienlijke problemen zal zorgen. Denk hierbij aan werknemers in een callcenter of receptionisten, dominees en leerkrachten.

4.

Elite vocal performers: mensen waarbij een stemprobleem ernstige professionele gevolgen heeft. Dit zijn zangers, artiesten en professionele acteurs.
(Koufman, J. & Isaacson G., 1991)

De eerst volgende training:
  • Op dit moment staat er geen Stemtraining gepland maar stuur ons gerust een mail als je interesse hebt. We gaan graag met je in overleg!
Deze training word gegeven door:

Janneke Brakels

Daphnie Misker

Stemcoaches Janneke Brakels en Daphnie Misker zijn al jaren werkzaam in het ‘stem-onderwijs’. Beide hebben hun eigen specialiteiten en samen vullen ze elkaar geweldig aan, het uitgelezen duo om deze stemtraining te geven!

Benieuwd wat we voor jouw team/studenten kunnen betekenen?

Stuur ons een bericht en wij denken graag met je mee!

Zo kunnen wij een offerte op maat maken die bij jouw studiedag, teammeeting of bijscholingsdag past.

Heb je nog een vraag?

Stuur gerust een mail naar info@hetstemlokaal.nl

Inschrijven Stemtraining voor beroepssprekers

Vul onderstaand formulier in om je in te schrijven voor de training op 12-02-’21