Hoe jij ervoor zorgt dat je presentatie weer gaat spreken!

Je bent (vrij) zeker van je verhaal, je weet wat je gaat vertellen. Tenslotte ben JIJ degene die hier het meest over weet en hier het meest over kàn zeggen. Vol goede moed stap je op het gesprek af en begint te spreken. Je stem zit meteen weer ‘achter in je keel’ en langzaamaan voel je je hoe je zelfvertrouwen een paar punten zakt.. Je stem begint daarop vrijwel meteen te haperen en je moet meerdere keren je keel schrapen om nog goed uit je woorden te komen…

Wil jij met een zelfverzekerd gevoel een presentatie of gesprek in gaan en er ook met een opgeheven hoofd weer uitkomen? Zonder het idee dat je niet goed uit je woorden kwam. Zonder het gevoel dat je woorden de luisteraars niet goed konden bereiken. Zonder dat je stem oversloeg of kraakte. Waarbij veel keelschrapen niet nodig was. En waarbij je niet die fijne energie ziet wegstromen?

Over de inhoud van je gesprek hoeven we het niet te hebben. En over het onderwerp van je presentatie zullen wij je ook geen advies geven. Dat weet jij zelf veel beter en daar heb je ons dus helemaal niet voor nodig.

Maar we kunnen je wel helpen om niet buiten adem te raken tijdens je uiteenzetting. Of we kunnen je de nodige tools leren om je stem helder en krachtig te laten klinken. En over het effectief inzetten van je lijf tijdens je presentatie kunnen we je ook nog wel wat krachtige adviezen geven.

Vraag gelijk een offerte aan

Instructie volgens ‘Didactiek die voor jou werkt!’

Wat je leert als deelnemer tijdens deze training, is het strategisch en interactief instrueren ter bevordering van de zelfstandigheid van leerlingen. Leerlingen krijgen, met deze vorm van instructie inzicht in hun eigen leerproces en worden zodoende eigenaar van hun eigen leerproces. Door interactieve strategie instructie van “Didactiek die voor jou werkt!” toe te passen, leren en werken leerlingen dus nog zelfstandiger en ook onafhankelijker van jou als docent. Je past bewust jouw verbale en non-verbale communicatie aan op jouw leerlingen, waardoor je al jouw leerlingen goed bereikt. 

Wat deze methode, die door Onderwijsbureau Van Leeuwen zelf uitgevonden en wetenschappelijk onderzocht is, uniek maakt is dat wordt gefocust op de zelfstandigheid van leerlingen. Wetenschappelijk is bewezen dat deze methode bijzonder effectief werkt voor zowel docenten als leerlingen. 

‘Didactiek die voor jou werkt’ is het nieuwste didactische model

Hét didactische model om leerlingen zelfstandiger en beter te laten werken tijdens de les. 

“Didactiek die voor jou werkt” doet zijn werk evengoed voor leerlingen als voor docenten. Docenten activeren en betrekken leerlingen door interactief strategisch te instrueren. De docent maakt het leerproces van leerlingen concreet door ze actief na te laten denken over het realiseren van de gestelde doelen. “Didactiek die voor jou werkt!” biedt leerlingen wat zij nodig hebben opdat zij zelfstandiger en onafhankelijker van de docent leren werken. Leerlingen kunnen succesvol probleemoplossend handelen tijdens de verwerking van de les; ze weten wat ze leren, hoe ze het beste kunnen leren en vooral waarom ze datgene leren. Docenten evalueren samen met leerlingen aan het einde van de les of een traject, inhoudelijk en procesmatig de gestelde doelen.

Zet de kracht van stem in!

Als leerkracht is je stem onmisbaar. Het is één van je belangrijkste communicatiemiddelen; je gebruikt hem (bewust of onbewust) de hele dag.
Naast je stem is ook je lichaamshouding een belangrijke pijler voor het juist overbrengen van jouw boodschap. De stem – lijfkoppeling zorgt ervoor dat jij je stem op een goede manier kunt inzetten.

Ben jij je bewust van het belang van een gezonde stem voor het uitoefenen van je beroep als leerkracht? Weet jij wat het betekent voor je werkdag als je stemklachten ontwikkeld of wat je kunt doen als je merkt dat je last van je stem krijgt?
Of nog beter.. hoe je kunt voorkómen dat je hees wordt of aan het eind van je dag een pijnlijke keel hebt?

Tijdens de training zul je zelf ervaren wat een gezond stemgebruik bij kan dragen aan jouw prachtige vak als leerkracht.

De eerst volgende training:
Woensdagen van 14.30u tot 18.00u:
  • 10 februari ’21
  • 17 maart ’21
  • 14 april ’21
Locatie:

De Fabriek Wergea (Fricoweg 31, Wergea)

Kosten:

€899,-

Deze training word gegeven door:

Janneke Brakels

Sjaak van Leeuwen

Samen met je collega’s/studenten naar top presentatie skills OOK ONLINE!

De duur van de workshop is ongeveer 1,5 uur en kan aangepast worden aan de wens van de groep. Wij komen graag bij je op locatie om onze handige tools en fijne stemadviezen met je te delen, maar in overleg is een andere locatie ook mogelijk.
Het is zelfs mogelijk om deze workshop online te volgen.

Heb je nog vragen of wil je graag in overleg met ons bespreken of deze workshop geschikt zou zijn voor jouw bedrijf of team, stuur ons dan gerust een mail naar info@hetstemlokaal.nl

Heb je een vraag?

Vul onderstaand formulier in of mail naar info@hetstemlokaal.nl om met ons in contact te komen