Janneke Brakels

Eigenaar/Trainer

In het kort

Al op 3-jarige leeftijd zong Janneke de teksten van ‘Kinderen voor Kinderen-liedjes’ mee en ze is eigenlijk altijd blijven zingen. Als er een mogelijkheid was om op te treden, dan stond Janneke op het podium. Op de middelbare school was iedere Kerstmusical vaste prik, werd ze al snel de zangeres van ‘De Bogerman Bigband’ en zong ze tot in de late uurtjes bij een top-100 band.

Afgestudeerd aan de opleiding ‘Leerkracht Basisonderwijs’ vervolgde ze haar weg naar Rotterdam, om daar ‘Zang’ te studeren aan het Conservatorium. Tijdens deze opleiding volgde ze de minor ‘Muziekeducatie’ en gaf ze zanglessen vanuit haar studentenkamer, de SKVR muziekschool,  ‘Ready to Play’ in Den Haag en gaf ze muziek- en zanglessen op basisscholen. Janneke sloot zich aan bij het team van de digitale muziekmethode ‘123ZING’, waarvoor ze door het hele land reisde om Teamtrainingen op scholen te verzorgen. 

Ondertussen schreef ze haar eigen liedrepertoire met band ‘Equal Souls’, waarmee ze in 2010 het Friese LIET-festival won. Later schreef ze haar eigen songs voor haar band ‘Janice’ waarmee ze o.a. bij 3FM, Radio 2, Tros Muziekcafé, bij het glazen huis tijdens Serious Request in Leeuwarden speelden en als ‘Ambassadeur van de vrijheid’ in mei 2014 de Bevrijdingsdag mochten toespelen.

Zangcoach

Na haar afstuderen verhuisde Janneke terug naar Friesland en startte hier haar eigen zangschool op. Zangles Friesland breidde zich in het eerste jaar al uit omdat het aantal enthousiaste leerlingen zo snel groeide dat Janneke deze nooit in haar eentje les kon geven. Zo kwamen de eerste zangcoaches voor Zangles Friesland werken. 

In 2016 groeide de zangschool zo (positief  ? ) uit zijn voegen en kwam Daphnie Misker naast Janneke aan het roer staan. De dames bleken een gouden duo!

In maart 2018 voegden ze ook ‘Zangles Groningen’ aan het bedrijf toe, ontwikkelden ze hun eerste Stemtraining, de Zelfvertrouwentraining en de Zangweek in Frankrijk.

Op dit moment telt de zangschool een 13 koppig team en laten zij bijna 500 leerlingen zingen in Friesland en Groningen!

Voor Janneke is de veelzijdigheid van haar werk de ideale combinatie; door zelf actief te zijn als songwriter, zangeres en presentatrice, kan ze haar energie ook weer volop kwijt als zangcoach en stemtrainer. Dit aangevuld met haar onderwijservaring, drive en ondernemersgeest, zorgt voor inspirerende trainingen.

Janneke geeft de volgende trainingen:

Doordat ik zelf ooit heb ervaren hoe het is als je stem hees blijft en het moeite kost om je goed verstaanbaar te maken, weet ik hoe vervelend dit is en hoe onzeker je je hierdoor kunt voelen. Maar òòk ben ik ervaringsdeskundige in het aangaan van de uitdaging om gezond stemgebruik toe te gaan passen. Mijn stem is daardoor in topconditie!