Contact

Je bent wel eens uitgeput na het lesgeven aan een drukke klas. Je hebt aan het einde van een lesdag last van je stem; je stem klinkt hees en het kost je soms zelfs moeite om je verstaanbaar te maken. Je bent steeds bezig leerlingen bij de les te houden en regelmatig heb je lessen waarbij leerlingen veel vragen stellen, waardoor je het gevoel hebt ze niet allemaal te kunnen helpen. 

In onze nieuwste training ‘Stem & instructie’ leer je jouw stem gezond en bewust te gebruiken. Je leert om jouw leerlingen veel meer te laten spreken en zelf op de achtergrond te blijven. Gevolg: een gezonde stem, veel betere instructie, actieve en zelfstandig werkende leerlingen die zeer betrokken zijn bij jouw lessen. Daarnaast is een heel mooie bijkomstigheid, dat leerlingen ook nog eens betere resultaten behalen!

Vraag gelijk een offerte aan

Instructie volgens ‘Didactiek die voor jou werkt!’

Wat je leert als deelnemer tijdens deze training, is het strategisch en interactief instrueren ter bevordering van de zelfstandigheid van leerlingen. Leerlingen krijgen, met deze vorm van instructie inzicht in hun eigen leerproces en worden zodoende eigenaar van hun eigen leerproces. Door interactieve strategie instructie van “Didactiek die voor jou werkt!” toe te passen, leren en werken leerlingen dus nog zelfstandiger en ook onafhankelijker van jou als docent. Je past bewust jouw verbale en non-verbale communicatie aan op jouw leerlingen, waardoor je al jouw leerlingen goed bereikt. 

Wat deze methode, die door Onderwijsbureau Van Leeuwen zelf uitgevonden en wetenschappelijk onderzocht is, uniek maakt is dat wordt gefocust op de zelfstandigheid van leerlingen. Wetenschappelijk is bewezen dat deze methode bijzonder effectief werkt voor zowel docenten als leerlingen. 

‘Didactiek die voor jou werkt’ is het nieuwste didactische model

Hét didactische model om leerlingen zelfstandiger en beter te laten werken tijdens de les. 

“Didactiek die voor jou werkt” doet zijn werk evengoed voor leerlingen als voor docenten. Docenten activeren en betrekken leerlingen door interactief strategisch te instrueren. De docent maakt het leerproces van leerlingen concreet door ze actief na te laten denken over het realiseren van de gestelde doelen. “Didactiek die voor jou werkt!” biedt leerlingen wat zij nodig hebben opdat zij zelfstandiger en onafhankelijker van de docent leren werken. Leerlingen kunnen succesvol probleemoplossend handelen tijdens de verwerking van de les; ze weten wat ze leren, hoe ze het beste kunnen leren en vooral waarom ze datgene leren. Docenten evalueren samen met leerlingen aan het einde van de les of een traject, inhoudelijk en procesmatig de gestelde doelen.

Zet de kracht van stem in!

Als leerkracht is je stem onmisbaar. Het is één van je belangrijkste communicatiemiddelen; je gebruikt hem (bewust of onbewust) de hele dag.
Naast je stem is ook je lichaamshouding een belangrijke pijler voor het juist overbrengen van jouw boodschap. De stem – lijfkoppeling zorgt ervoor dat jij je stem op een goede manier kunt inzetten.

Ben jij je bewust van het belang van een gezonde stem voor het uitoefenen van je beroep als leerkracht? Weet jij wat het betekent voor je werkdag als je stemklachten ontwikkeld of wat je kunt doen als je merkt dat je last van je stem krijgt?
Of nog beter.. hoe je kunt voorkómen dat je hees wordt of aan het eind van je dag een pijnlijke keel hebt?

Tijdens de training zul je zelf ervaren wat een gezond stemgebruik bij kan dragen aan jouw prachtige vak als leerkracht.

De eerst volgende training:
Woensdagen van 14.30u tot 18.00u:
  • 10 februari ’21
  • 17 maart ’21
  • 14 april ’21
Locatie:

De Fabriek Wergea (Fricoweg 31, Wergea)

Kosten:

€899,-

Deze training word gegeven door:

Janneke Brakels

Sjaak van Leeuwen

Samen met je collega’s/studenten naar top presentatie skills OOK ONLINE!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Donec cursus iaculis dignissim. Proin tortor nibh, viverra ac diam sit amet, congue blandit neque. Phasellus massa augue, vehicula vitae vestibulum in, eleifend in nisl. Aenean fermentum mi elit, quis porta nulla dictum id. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam ut ultricies nunc. Quisque justo ex, scelerisque nec nunc ac, mattis pharetra lacus. Meer info over online stemtrainingen

Heb je een vraag?

Vul onderstaand formulier in of mail naar info@hetstemlokaal.nl om met ons in contact te komen